Rusta och Matcha

Rusta och Matcha är en tjänst för dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen som arbetssökande. Via Rusta och Matcha får du individanpassad hjälp och stöd för att du så snabbt som möjligt ska hitta ett arbete eller utbildning.

Anpassat för dig

Beroende på dina behov, kompetenser och önskemål ser dina dagar på Rusta och Matcha olika ut. Vi börjar alltid med att tillsammans analysera din nuvarande situation och utforma en individanpassad målplanering för att hitta bästa och effektivaste vägen till arbete eller utbildning för just dig.

Stöttning under hela processen

Våra jobbcoacher stöttar dig under hela processen och förser dig med effektiva jobbsökarverktyg, hjälper dig att utveckla dina kunskaper och stärka dina ansökningshandlingar. Hos oss kan du känna trygghet i både med och motgång, vi finns tillgängliga för dig och är beredda att göra det där lilla extra för lyckas.

Vem kan delta i Rusta och Matcha?

Rusta och Matcha är främst en tjänst för dig som är i behov av extra stöd och hjälp för att hitta ett arbete eller påbörja en utbildning. Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer om du har rätt att delta i Rusta och Matcha , kontakta din handläggare eller mejla oss på info@cleverex.se för mer information.

Så ansöker du

Du måste vara inskriven hos Arbetsförmedlingen för att kunna delta i Rusta och Matcha, kontakta din handläggare och ansök om tjänsten. När Arbetsförmedlingen gett sitt godkännande väljer du Cleverex som leverantör, vi kontaktar dig med ett startdatum. Välkommen!

Rätt till ersättning

Cleverex Rusta och Matcha finns tillgängligt i Eskilstuna, Västerås, Stockholm, och Örebro. Det kostar inget att delta i Rusta och Matcha och du har rätt till ersättning i form av aktivitetsstöd, utvecklingsersättning eller etableringsersättning under perioden du medverkar. Kontakta Försäkringskassan för mer information angående ersättning. 

Vi kan hjälpa dig med:

CV och personligt brev

Vi hjälper dig att formulera ett CV och personligt brev som maximerar jobbchanserna.

Intervjuträning

Vi förbereder dig inför jobbintervjuer, tillsammans går vi igenom de vanligaste frågorna, slipar på din presentationsteknik och skräddarsyr svar.

Jobbsök

Dagens arbetsmarknad är komplex, det går att hitta jobb via många olika kanaler. Vi hjälper dig hitta jobben som passar just dig.

Kontakter med arbetsgivare

Vi har stor erfarenhet och kontakter inom alla olika yrkesområden inom hela landet. Vi matchar dig och dina kompetenser mot potentiella arbetsgivare och deras behov.

Hitta de dolda jobben

Många av dagens jobb annonseras inte ut, utan tillsätts via kontakter och sociala medier. Tack vare vårt stora kontaktnät och personalens lokala förankring har vi god kännedom om de dolda jobben och kan hjälpa dig att komma i kontakt med potentiella arbetsgivare.

Personlig utveckling

Tillsammans analyserar vi dina styrkor, svagheter och motivation för att kunna ge dig rätt stöd och hjälpa dig utvecklas.

Studiebesök och rekryteringsträffar

Vi genomför kontinuerligt uppskattade rekryteringsträffar och studiebesök på attraktiva arbetsplatser där du får chansen att komma i kontakt med potentiella arbetsgivare.

Studie- och yrkesvägledning

Om du har tankar på ett nytt karriärval eller studier så kan våra kompetenta studie- och yrkesvägledare hjälpa dig rätt. Vi kan även hjälpa dig hitta en praktikplats eller en utbildning som ökar dina chanser till drömjobbet.