Rusta och matcha

Rusta och matcha är en ny tjänst som Arbetsförmedlingen lanserade under våren 2020 i syfte att fler arbetssökande snabbt ska ta steget ut i arbetslivet eller studier. Vi rustar dig med effektiva jobbsökarverktyg, utvecklar dina kunskaper, stärker dina ansökningshandlingar och ger dig det individuella stöd du behöver för att du så snabbt som möjligt ska hitta ett arbete eller påbörja en utbildning.

Vad är Rusta och matcha?
Rusta och matcha är en tjänst för dig som är inskriven på Arbetsförmedlingen och är i behov av extra stöd och hjälp för att hitta ett jobb eller utbildning. Via Rusta och matcha får du ett större individuellt stöd och hjälp av våra erfarna jobbcoacher under hela processen mot ett nytt arbete eller utbildning. Dina dagar på Rusta och matcha ser olika ut beroende på dina behov, kompetenser och önskemål.

Hos oss får du en personlig jobbcoach och vi börjar alltid med att tillsammans kartlägga din nuvarande situation. Därefter utformar vi en individanpassad målplanering för att du snabbt ska hitta ett arbete eller utbildning.

Våra jobbcoacher stöttar dig under hela processen och kan hjälpa dig med att formulera ett effektivt CV och personligt brev, förbereda dig inför intervjuer, hitta rätt kanaler för jobbsök, arbetsgivarkontakter, genomföra studiebesök, delta på rekryteringsträffar och mycket mera.

Hos oss på Cleverex jobbförmedling står du hela tiden i centrum, vi arbetar tätt tillsammans för att kunna ge dig verktygen för att växa, utvecklas och nå dina mål. Våra engagerade jobbcoacher finns där för dig under hela processen för att stötta, inspirera och hjälpa dig till ett jobb eller utbildning.

Vem kan delta i Rusta och matcha?
Rusta och matcha är främst en tjänst för dig som är i behov av individanpassat stöd och hjälp för att hitta ett arbete eller påbörja en utbildning. Det är Arbetsförmedlingen som bestämmer om du har rätt att delta i Rusta och matcha, kontakta din handläggare eller mejla oss på info@cleverex.se för mer information.

Så ansöker du till Rusta och matcha hos Cleverex jobbförmedling
Du måste vara inskriven hos Arbetsförmedlingen för att ha rätt att delta i Rusta och matcha, kontakta din handläggare och ansök om tjänsten. När Arbetsförmedlingen gett sitt godkännande väljer du Cleverex som leverantör, vi kontaktar dig med ett startdatum. Välkommen!

Var finns vi?
Cleverex tjänst Rusta och matcha finns tillgänglig i Västerås, Eskilstuna och Örebro.

Rätt till ersättning
Att delta i Rusta och matcha är helt avgiftsfritt och under perioden du medverkar har du rätt till ersättning i form av aktivitetsstöd, utvecklingsersättning eller etableringsersättning. Kontakta Försäkringskassan för mer information gällande ersättning.